EXPERIMENTAR ELS CONCEPTES

Els conceptes estableixen un ordre, una qualitat interna que formalitza la sintaxis de cada projecte: una identitat. Quan percebem els varis fragments d’una obra a través dels nostres sentits, la idea ens permet compondre’ls amb una lògica coherent. L’arquitectura neix quan els conceptes s’entrellacen amb els nostres sentits.

 

EL LLOC I L’USUARI

L’emplaçament d’un edifici és un dels ingredients més importants per al seu disseny. És la seva base física i conceptual. Entenem l’edifici com a part d’un entorn —integrat— i que aporta significat a la seva situació. L’arquitectura no tracta tant de col·locar-se en el paisatge, sinó de descobrir el lloc i explicar-lo a l’usuari. El relat de l’arquitectura ha de ser una experiència poètica i sensible entre el context i el visitant.

 

LA LLUM I ELS MATERIALS

La nostra arquitectura vol estimular l’experiència de l’espai, el temps, la llum i els materials. Aquests fenòmens poden ser sentits en qualsevol habitació: els rajos de sol a través d’una finestra, la llum difosa d’un núvol que passa, el color i els reflexes dels acabats d’una paret, la textura rugosa del terra, la brisa refrescant que entra per una balconera… tots aquests elements tenen una relació integral amb l’obra. Els materials de l’arquitectura es comuniquen entre ells, com els instruments musicals en una composició. Els fenòmens naturals que es poden sentir sobre els materials d’un ambient concret, provoquen un sentiment d’excitació i joia.

 

SOSTENIBILITAT I EFICIÈNCIA

Per a nosaltres és una responsabilitat tenir una clara visió sobre l’eficiència d’un projecte, tant a nivell energètic com econòmic. Entenem que l’aproximació sostenible a la construcció és una obligació pel bé del futur dels nostre entorn. Un disseny imaginatiu és fonamental per a la innovació d’una arquitectura més respectuosa amb el medi ambient i les nostres futures necessitats.