Situació: Mataró (Barcelona)
Client: Privat
Sup.: 75m2
Projecte: 2011
Construcció: 2011
P.E.M.: 18.000€
Equip: Jordi Safont-Tria

L’objectiu principal d’aquesta reforma era ampliar la sala d’estar i introduir el màxim de llum natural possible a l’interior, així com incorporar el bany dins de la vivenda, ja que antigament quedava disgregat i s’hi accedia des de la terrassa.
La nova sala és quasi el doble de gran que l’antiga i s’ha disminuït considerablement la longitud de corredor. Això ha estat possible per la lleugera reducció de superfície d’un dels tres dormitoris. Un nou parament central pintat de gris fosc acompanya l’usuari en el seu recorregut des de l’entrada a la sala-menjador, i es fragmenta en tres segments que es van reculant per tal d’obrir visuals cap a la terrassa exterior. Mentre que la major part de la vivenda s’ha acabat amb colors neutres (blanc i grisos), el moviment espacial cap a la llum i l’exterior queda emfatitzat pel verd frondós de la copa d’un arbre morera. Aquest color verdós s’emmarca diagonalment entre dos colors de contrast: el fons vermell de la cuina per una banda, i el final groc de la paret del bany per l’altra.