c/ Burgos, Barcelona
Client: Sandra
Sup.: 75 m2
Construction: 2014
Construction Cost: 48.000 €
Team: Jordi Safont-Tria, Asunción López

REFURBISHMENT OF AN APARTMENT IN SANTS

La reforma plantejava un canvi radical d’orientació de les peces de l’habitatge: la sala-menjador tenia orientació nord i mirava a carrer, mentre que dos dormitoris i una petita cuina tenien orientació sud, a la banda de la terrassa de 95m2, però amb l’impediment d’accedir-hi doncs només tenien finestres. La proposta situa els dormitoris a nord articulats per un espai estudi-vestidor prou versàtil per encabir-hi també un sofà-llit; entretant que a la banda sud s’obra un únic espai de sala-menjador i cuina amb una gran obertura cap a la terrassa.

La distribució del nou habitatge té forma d’H, on els dos segments llargs s’obren cap a la llum de nord i sud respectivament. Aquestes bandes estan formalitzades per dos paraments de fusta de bedoll: el primer conforma un conjunt de quatre portes corredisses a les habitacions, mentre que el segon forma el gruix d’un moble-escriptori per a la sala. La recta que uneix els dos segments de la H és el petit passadís central amb els dos banys a banda i banda, els quals tenen les portes pintades de color negre pissarra que els nens poden dibuixar amb total llibertat.